Oroszkrém torta

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók tésztához

  • 6 tojásból piskóta

krém

  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál vanília ízű pudingpor vagy liszt
  • 2 dl tej
  • 2 dkg zselatin
  • 3 dl tejszín
  • 5 dkg mazsola
  • 25 dkg cukrozott gyümölcs

Elkészítés

Egy nagyobb edényben feltesszük a tejet a tűzhelyre. Közben a tojássárgákat 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, a pudingporral és kevés hideg tejjel simára keverjük. Majd a felforrt tejhez adjuk, sűrű krémet főzünk belőle. A tűzről levéve óvatosan belekeverjük a keményre felvert tojáshabot. Felfőzzük a zselatint, és ha teljesen sima, akkor hagyjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a maradék cukrot. Egy nagyobb edénybe öntjük, majd belekeverjük a zselatint, a vaníliás krémet, a rumba áztatott mazsolát. A piskótát 3 részre vágjuk, majd megkenjük az elkészült krémmel, megszórjuk a cukrozott gyümölccsel (kihagyható).

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.