Oroszkrém torta
4 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók tésztához
- 6 tojásból piskóta
krém
- 2 tojás
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál vanília ízű pudingpor vagy liszt
- 2 dl tej
- 2 dkg zselatin
- 3 dl tejszín
- 5 dkg mazsola
- 25 dkg cukrozott gyümölcs
Elkészítés
Egy nagyobb edényben feltesszük a tejet a tűzhelyre. Közben a tojássárgákat 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, a pudingporral és kevés hideg tejjel simára keverjük. Majd a felforrt tejhez adjuk, sűrű krémet főzünk belőle. A tűzről levéve óvatosan belekeverjük a keményre felvert tojáshabot. Felfőzzük a zselatint, és ha teljesen sima, akkor hagyjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a maradék cukrot. Egy nagyobb edénybe öntjük, majd belekeverjük a zselatint, a vaníliás krémet, a rumba áztatott mazsolát. A piskótát 3 részre vágjuk, majd megkenjük az elkészült krémmel, megszórjuk a cukrozott gyümölccsel (kihagyható).
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.